• "Omgaan en rijden met paarden vanuit hun natuurlijke weg. De weg van het paard!"

Probleemgedrag

 

Niet altijd verloopt de samenwerking tussen mens en paard moeiteloos en vanzelfsprekend. Soms loop je als eigenaar tegen problemen aan. Waarom doet mijn paard zo moeilijk? Wat doe ik verkeerd?
Vaak ontstaan problemen niet moedwillig. Paard en eigenaar verstaan elkaar verkeerd, en het gedrag wordt van kwaad tot erger.

Via Equestra biedt hulp bij gedragsproblemen. Bij de anamnese kijken we zo breed mogelijk naar mogelijke oorzaken. Voeding, tuigage, pijn of andere fysieke oorzaken (zoals hormonen), trainingsmethode, huisvesting, eerdere trauma's, alles kan een rol spelen bij het ontwikkelen van probleemgedrag bij een paard. We kijken welke aanpassingen in de leefomstandigheden en welke vormen van training mens en paard kunnen helpen weer een team te worden. Vaak betekent dat een zorgvuldige, consequente training en/of omscholing van paard EN mens!

Het is mogelijk om paarden die intensieve herscholing vragen bij Via Equestra te stallen voor een trainingstraject. Kosten voor intensieve interne training zijn per maand €550 inclusief BTW, dit is volledig volpension met weidegang naar behoefte. Natuurlijk wordt ook de eigenaar betrokken bij het trainingsproces!


Zie je jouw probleempaard als een mogelijkheid voor jezelf en je paard om iets te leren, dan neem contact op voor begeleiding. Indien ik niet de juiste persoon blijk te zijn om het probleem op te lossen, dan kan ik waarschijnlijk wèl helpen met het vinden van het juiste netwerk en doorverwijzen naar bijvoorbeeld een zadelmaker, ostheopaat of voedingsdeskundige.