• "Omgaan en rijden met paarden vanuit hun natuurlijke weg. De weg van het paard!"

De paarden

In Memoriam: Silver

 silver2 

Op 7 oktober 2015 overleed mijn soulmate Silver. Jarenlang was ze het boegbeeld van Via Equestra.


Silver was een schimmelmerrie van krap 1.60m, met onbekende afstamming, hoewel ze absoluut arabisch bloed voerde. Ik leerde haar in 2000 kennen tijdens mijn opleiding, en het was liefde op het eerste gezicht.
Silver was toen een zuur, defensief, ongelukkig en onvoorspelbaar paard, maar onder dat moeilijke gedrag zag ik een enorme kracht en zachtheid. In 2003 kon ik haar kopen omdat ze nauwelijks meer te hanteren was, en ik heb geen seconde geaarzeld.
In de loop van de jaren maakte ze waar wat ik in haar zag. Ze liet haar verleden achter zich, en werd een onvermoeibare, zelfbewuste, krachtige,wijze hartsvriendin.
Haar aparte gebruiksaanwijzing heeft ze tot het laatst gehouden, maar als je haar begreep ging ze tot in het extreme voor je door het vuur. Ze heeft onder andere in 2007 in drie maanden tijd naar Zuid-Frankrijk gelopen, en van die reis net zo genoten als wij.
Weinig paarden waren in staat om een mens zó scherp te spiegelen als Silver dat deed. In de showring spatte ze vonken, met een beginner op haar rug was ze zorgzaam, verantwoordelijk en kalm. Haar uitstraling kon me diep ontroeren. Haar vermogen tot ongelofelijk intens contact en samenzijn, haar enorme zachtheid in combinatie met haar vurige, wispelturige temperament, nodigde mensen uit in hun kracht te stappen en zo open, authentiek en levendig te zijn als zijzelf is.

Ze wordt verschrikkelijk gemist.

 Op 8 mei 2009 heeft Silver het leven geschonken aan een prachtig merrieveulen, genaamd Namasté. Haar prachtige dochter blijkt de showeigenschappen van moeder te hebben geerfd en gaat volop mee naar evenementen. Daarnaast is ze net zo'n goede coach als haar moeder, en in het voorjaar van 2018 hoop ik dat Silver posthuum oma wordt, aangezien Namasté in het voorjaar van 2017 wordt gedekt!