• "Omgaan en rijden met paarden vanuit hun natuurlijke weg. De weg van het paard!"

Themadag "De KLIK met je paard"

Themadag "De KLIK met je paard" 

Datum: 20 mei 2018
Prijs: €125,- inclusief koffie/thee/versnapering, exclusief lunch

Sommige mensen kunnen het van nature, en leren hun dieren met het grootste gemak de meest ingewikkelde circustrucs. Anderen staan verbaasd toe te kijken en vragen zich af: "Hoe léér je hem dat?" Bij Via Equestra kun je terecht voor het onder de knie krijgen van de basisbeginselen van de vrijheidsdressuur. Of je nu je paard een simpel kunstje als voetje geven wilt leren of een complexer kunstje als apporteren of een kniebuiging maken, de leerprincipes zijn hetzelfde.

We werken vanuit de clickertraining (waarbij de "X" staat voor de click). Heb je inzicht in hoe een paard leert, heb je de juiste timing te pakken, weet je wat jouw paard motiveert en begrijp je de tussenstapjes die nodig zijn voor het eindresultaat, dan is de sky de limit. Al snel wordt dan duidelijk dat inzicht in leerprincipes meer is dan kunstjes leren. Het kan een bijzonder effectieve toevoeging aan je gehele manier van trainen worden. Een enthousiast paard kun je werkelijk alles leren!

In de ochtend leggen we een theoretische en praktische basis en doen daarvanuit een eerste sessie met de paarden. In de middag vullen we de theorie verder aan, en werken we een tweede sessie met de paarden.

Je kunt ook deelnemen zonder eigen paard, en de opgedane kennis mee naar huis nemen om daar toe te gaan passen. Hierin kun je ook nabegeleiding krijgen.