• "Omgaan en rijden met paarden vanuit hun natuurlijke weg. De weg van het paard!"

Paard-en-Communicatie

Paardentaal is lichaamstaal. Behalve dat paarden onderling via lichaamstaal met elkaar communiceren, zijn ze ook in staat om op heel subtiel niveau mensen te "lezen", zowel fysiek als mentaal. En paarden zijn eerlijk en niet diplomatiek. Ze spiegelen je feilloos, ook als je zelf niet bewust bent van wat je doet.

De workshops "Paardencommunicatie" van Via Equestra werken niet met vastomlijnde trainingssystemen. De workshops zijn gericht op het opbouwen van contact en samenwerking met je paard vanuit bewustwording, vooral de bewustwording van jezelf! De uiteindelijke werkwijze vloeit daar uit voort. Er is niet één juiste weg, het gaat om het vinden van jouw juiste weg! In de cursussen leggen we de basis om die weg te vinden.

Workshop Paard-en-Communicatie

1-daagse workshop
Data: alleen op aanvraag

Lokatie: kan zowel bij Via Equestra als op uw eigen lokatie worden verzorgd.

Prijs: € 125,- per persoon, inclusief koffie/thee/versnapering, exclusief lunch

Via grondwerk leer je de lichaamstaal van paarden lezen en begrijpen, en je eigen lichaam zo te gebruiken dat het paard jou ook begrijpt en vertrouwt. Op deze manier ontstaat een contact en samenwerking die gebaseerd is op het kuddegedrag dat een paard van nature al kent. Je balans, spierspanning, mentale instelling, emoties en valkuilen, alles heeft invloed op hoe een paard op jou reageert. Paarden nodigen je uit authentiek te zijn en je natuurlijke kracht, balans en kwaliteiten, die in deze drukke, technische maatschappij vaak worden ondergesneeuwd, te vinden en in te zetten.

De basisworkshopdag begint met een kort theoriegedeelte over natuurlijk paardengedrag en een aantal bewustwordings- en ervaringsoefeningen tussen mensen onderling. De middag zijn we zoveel mogelijk met de paarden bezig. We staan daarbij niet alleen stil bij wat je doet, maar vooral bij hoe je dat doet. De oefeningen van de ochtend werken we uit in de dagelijkse bezigheden met een paard, zoals het leiden van een paard, het poetsen, het optillen van de hoeven en het tegenkomen van obstakels zoals een zeil of een nauwe opening.

 

Uitgebreide workshop Paard-en-Communicatie

2-daagse workshop
Data en lokaties: 
Prijs: € 225- per persoon, inclusief koffie, thee en lunch en theoriesamenvatting
Deelname: minimaal 4, maximaal 8 deelnemers

Wil je méér dan een dag bezig zijn met paardentaal, dan is er de tweedaagse workshop "Paard-en-Communicatie" . Deze vervolgworkshop gaan we nog dieper in op het wezen "paard" , op de samenwerking binnen een paardenkudde, en vooral ook, hoe ontwikkel je jezelf tot prettige communicatiepartner voor je paard?. Iedereen heeft weleens een vlucht van honderden vogels gezien, die in de lucht als één beweegt. Hoe kan het dat die vogels niet botsen? Hoe gaat dat één-zijn in beweging in zijn werk? Op deze dagen ga je het zelf ervaren.

We werken ook met het paard vrijlopend in de picadero (vierkante oefenruimte). Je gaat met alleen je lichaamstaal als hulpmiddel met het paard in gesprek. Hierdoor leer je je lichaamstaal steeds nauwkeuriger gebruiken, en de signalen van het paard te interpreteren en beantwoorden. Hoe verder je je verdiept in de paardentaal, hoe meer mogelijkheden je kunt ontdekken en hoe meer je zult merken hoeveel je ervan kunt leren!

Indien deze tweedaagse op de thuisbasis van Via Equestra wordt gegeven, is het voor een bescheiden prijsje mogelijk om op het eenvoudige campingterrein te blijven overnachten. Dat geldt ook voor eventueel meegebrachte eigen paarden!