• "Omgaan en rijden met paarden vanuit hun natuurlijke weg. De weg van het paard!"

Coaching

Individuele coaching

Heb jij je paard gekozen, of koos je paard jou? Hoe is jullie samenzijn tot stand gekomen? Heb je een paard waar je veel moeilijkheden mee hebt of mee hebt overwonnen maar waar je desondanks onvoorwaardelijk van houdt? Heb je een totaal ander type paard gekocht dan je in eerste instantie in gedachten had, gewoon omdat het de ware was? Waarom gedraagt je paard zich ten opzichte van jou zoals hij zich gedraagt? Is jouw weg dezelfde als die van je paard? Waar ontmoeten jullie elkaar, en waar lopen jullie elkaar mis? Zou je graag meer weten over wat jullie samenzijn jou als mens te leren heeft?
Dan kun je in coaching voor paard-en-eigenaar in het hoe en waarom van jullie verbinding duiken. Je vraag hoeft echter niet specifiek gericht te zijn op je relatie met paarden. Ook wanneer je op ander vlak een persoonlijke coachvraag hebt, kunnen paarden je helpen om hier helderheid in te krijgen.

De afgelopen jaren is mijn werk steeds minder “sec” lesgeven en steeds meer het begeleiden van het complete plaatje geworden. Paard en eigenaar kunnen elkaar op veel verschillende niveaus levenslessen te bieden hebben.
In een coaching gaan paard en eigenaar “gewoon” praktisch aan het werk. Dat kan in grondwerk zijn, maar ook in rijden. Er is geen goed of fout, er is slechts de mogelijkheid om samen te leren. Vanuit deze praktische opstart gaan we verder, waarbij we ons laten leiden door wat het paard ons laat zien. Daarbij kijken we naar gedrag en onderliggende patronen, en naar systemische principes. In de beweging en in het kijken, voelen en luisteren ontstaan de vragen, vanuit de vragen komen er antwoorden en interventies. Daarvanuit komen de inzichten. Wat heeft je paard jou te leren? De kracht ligt hierbij niet in het slechts praten over, maar vooral in het met al je zintuigen kunnen ervaren van mogelijke oplossingen. Een unieke manier van leren en groeien voor mens EN paard!
 
Kosten voor een individuele coaching zijn €95 euro voor een sessie, excl. reiskosten.

Heb je een vraag, maar geen paard? Individuele coaching is ook mogelijk op de locatie en met de paarden van Via Equestra. Ook kun je aansluiten bij de coachings(mid)dagen "Paard-In-Zicht" die regelmatig op de agenda staan.
 


 

 

Leer-JA-ar Via Equestra

10-daags ontwikkelingstraject voor mens en paard
Samen werken, samen leren, samen groeien, samen onderweg zijn!

.“Er is geen grens aan wat je een paard kunt leren. Er is slechts een grens aan ons vermogen om het ze uit te leggen.” (Mark Rashid)

JA zeggen tegen je paard.

JA zeggen tegen jezelf.

JA zeggen tegen alle processen die je tegenkomt in het contact, de communicatie en relatie en de training van je paard en jezelf.

Leren van een NEE van je paard een JA te maken, zowel op de grond als onder het zadel.

Leren kijken naar je eigen manier van kijken, denken, leren, interpreteren, voelen en communiceren. 

Leren om naar (blijvende) oplossingen toe te denken en te werken in gedrag, relatie en training.

Weinig dingen zijn zo krachtig als JA zeggen.

Een leerJAar om JA tegen te zeggen!

In dit leerjaar bied ik je een unieke combinatie van bouwstenen in gevoel, kennis en vaardigheden.

Je gaat zowel werken aan de relatie met je paard, jouw eigen lichaamstaal, energie en intuitie, als bouwen aan kennis, inzicht en praktische vaardigheden op gebied van leerprincipes en training. Hierbij staat niet het eindresultaat van je training, maar de wijzes waarop je er kunt komen centraal. We gaan diepgaand in op het werken met leerprincipes, vooral gericht op het kunnen samenwerken vanuit JA zeggen tegen je paard én jezelf. Weinig dingen zijn zo krachtig als een onvoorwaardelijke JA, óók tegen dingen waarvan je dat in eerste instantie wellicht niet zou denken.

Wat dat je oplevert?

Vallende kwartjes, lampjes die 'aan' gaan bij jou en je paard! Die open, trotse blik van een paard, die vonk van begrip: “Oooooh, bedoel je DAT!” en de manier waarop je dan ten volle "DAT bedoel ik inderdaad!" kunt bevestigen. SAMENwerken, het enthousiasme en plezier van twee wezens die elkaar (beter leren) begrijpen, het leuk vinden om te leren, onderweg naar wát voor werkdoel dan ook. Of dat een piaffe of een voet geven bij de smid betreft maakt niet uit. Niet wát je je paard leert, maar hóe je hem dat leert maakt in deze leerweg het grote verschil.

Heel eerlijk? Misschien levert het je ook af en toe hoofdbrekens op. Of twijfel, of beperkende overtuigingen, of oordelen, of wanhoopsmomenten. Of de hopeloze slappe lach. Ook dáár gaan we allemaal JA tegen zeggen, want je kunt ook daar veel van leren!

We gaan 10 dagen met elkaar aan de slag, vanaf maart 2018 elke maand 1 zaterdag, in een kleine groep van maximaal 6 mensen. 

In dit jaartraject krijg je telkens een kleine hoeveelheid theorie aangeboden. Daar bepaal je in overleg met mij je eigen praktijkhuiswerk mee, waar je in de tussenliggende tijd aan werkt.

Je bepaalt je eigen leerdoelen en leert je eigen (tussen)stappenplannen maken, máár je staat er zeker niet alleen voor. Er wordt eigen inzet van je gevraagd maar daarbij wordt je als je wilt geholpen.

In een besloten Facebookgroep kun je praktijkfilmpjes en foto’s delen en om feedback vragen. We houden we elkaar op de hoogte van vorderingen, hobbels, vragen, diepe dips en hallelujah-momenten, we stellen vragen en geven we elkaar tips of delen interessante info die we elders tegen zijn gekomen. Zo bouwen we met elkaar aan leerprocessen. 

Iedere dag komt er een thema aan bod. We gaan onder andere uitgebreid in op fysieke en emotionele communicatie en basisbehoeften van een paard, kennis en ontwikkeling van lichaamstaal, kennis en toepassing van leerprincipes, leren analyseren van tussenstappen en werken met praktische toepassingen in de dagelijkse omgang (obstakels, trailer, hoefsmid) en het toepassen van kennis van lichaamstaal en leerprincipes bij grondtraining en rijden..


Voor mij is ‘manieren van leren’ uiteindelijk ‘een manier van leven’ geworden waarmee ik al 25 jaar paarden opleid en vanuit soms de meest moeilijke gedragsproblemen succesvol herschool. Die kennis draag ik heel graag aan je over!

Kies jij er ook voor om voluit JA te zeggen tegen jezelf, je paard, en het pad dat jullie sámen willen gaan?

Dan schrijf je in!

Heb je geen paard? Dan heb je de zonder extra kosten de mogelijkheid om mee te doen met één van mijn paarden.

Kosten voor het jaartraject van 10 trainingsdagen, inclusief plek en hooi voor je paard, koffie/thee en lunch, tussentijdse coaching en theorie zijn 1495E

Insiders aanbod: Voor deelnemers aan de eerdere jaartrajecten bedraagt deelname 1245E

We werken op de gastvrije buitenlokatie van Via Equestra in Gilze.

De goede buitenbakbodem, de comfortabele cursusruimte en wat creativiteit bieden in geval van wat mindere weersomstandigheden uitkomst.

Data 2018 (zaterdagen):

3 maart, 24 maart, 22 april, 19 mei (pinksterweekeind), 16 juni, 14 juli, 25 augustus, 15 september, 13 oktober, 3 november

(Data lichtjes onder voorbehoud ivm enkele andere evenementen waarvan de data mij helaas nog niet bekend zijn.)

Wil jij er ook bij zijn? Verzeker je dan alvast van een plaats in dit traject door mij een mailtje met je gegevens te sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je meer weten over dit traject, en/of eerst nader kennismaken met Via Equestra? Kom dan op 29 oktober of 11 november naar de Open Praktijkmiddagen van 13 tot 16u. Je ziet me met mijn eigen paarden aan het werk, ik geef een demoles, je kunt alle vragen stellen die je maar wilt en deelname is gratis.

Weet je méér dan welkom!

 

Jij zegt: “Jij ziet dingen die er niet zijn.”

Ik zeg: “Er zijn dingen die jij niet ziet.”

 


Paard-In-Zicht Weekeind

 

Datum:

 25-26-27 mei

 

(aankomst vrijdag 11u, afsluiting zondag 17u)

 

Prijs 495E per persoon incl. BTW, inc. alle maaltijden/overnachtingen en incl. verblijf voor je paard (paddocks met goed hooi, 1 box met stro ter beschikking, krachtvoer zelf meebrengen)

 

Drie dagen samen met je paard werken aan jouw ontwikkelingsvragen. Niet alleen praktisch, maar ook emotioneel en energetisch.

Drie dagen verblijven op de eenvoudige gastvrije thuislocatie van Via Equestra  in Gilze waar niets overbodigs en tegelijk al het nodige aanwezig is. Waar je even los kunt komen van de dagelijkse sleur, en je in alle eenvoud helemaal kunt richten op jezelf en je paard.

 

Wat is de boodschap van jouw paard voor jou? Wat is de boodschap van jou aan je paard? Op welk vlak wil je stappen zetten met je paard, wat wil je leren? Van vrij lichaamstaalwerk tot een piaffe aan de dubbele lijnen, van vrijheidsdressuur tot rijden zonder tuigage.

Stel je vraag en we gaan werken aan de stappen in de richting van verwezenlijking.

 

Naast het werken met paarden gaan we deze dagen werken met onszelf. Welk verhaal heb jij te vertellen, en wat zegt jouw verhaal over jou? We gaan werken met de wijsheid van je lichaam en lichaamstaal, systemische dynamieken, symbolen en natuurlijke materialen. We koken als het weer het toelaat op kampvuur, slapen in tenten of, voor wie wil, een caravan.

 

Intensief, deels gezamenlijk en deels individueel afgestemd programma (waarbij het uiteraard leerzaam is om elkaars begeleidingen te volgen!)

Heb je geen eigen paard of is het niet passend je paard mee te nemen? Dan kun je zonder extra kosten deelnemen met de veelzijdige paarden van Via Equestra.

Maximaal vier deelnemers, dus alle individuele tijd en ruimte per persoon.

 

Je inschrijven kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 


 

Systemische coachdagen

Datum 2018: 24 maart, 20 juni

Tijd: 9.30u - 17u

Plaats: Gilze

Kosten: €95  als deelnemer, €35 euro als representant 

Inschrijving:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.